Verhaal van Two Threads

Het IJslandse woord einrúm staat voor de ruimte voor creatie - de ruimte tussen degene die creëert en dat wat wordt gecreëerd.

Het einrúm-garen is de creatie van architect Kristín Brynja Gunnarsdóttir. Kristín is geboren en getogen in IJsland, maar woont nu in Denemarken, waar zij en haar man een architectenbureau bezitten en runnen dat dezelfde naam draagt ​​- einrúm. De betekenis van de naam is een terugkerend thema in Kristins werk dat einrúm beschrijft als de ruimte tussen de persoon die creëert en dat wat wordt gecreëerd.

Breien was een groot onderdeel van Kristín's jeugd, die de draad, traditie en techniek van haar grootmoeder ontving. Ze leerde Kristín werken met en waardering voor de IJslandse wol en zijn kwaliteiten; ze leerde haar dat het een materiaal was dat haar tijd en creaties waard was.

Het einrúm-garen is een product van traditie en herinneringen; het product van twee verschillende draden. Het garen is gesponnen van IJslandse wol en Thaise moerbeizijde. Het idee om de twee draden te combineren kwam bij Kristín toen een vriendin van haar haar vertelde over de Thaise zijden draad die ze in Thailand had leren kennen. De verschillende eigenschappen van de IJslandse wol en de Thaise zijde, die beide producten van de natuur zijn, wekten Kristín's interesse en ze begon de mogelijkheden te bestuderen om de twee draden te verbinden.

De behoefte om te creëren en het verlangen naar nieuwe manieren om met de IJslandse wol te werken, was de drijfveer achter de ontwikkeling van einrúm. De interactie tussen het ontwerp en het garen is de essentie van einrúm. Het garen en het ontwerp benadrukken elkaar net als de wol en de zijde, waardoor ze elkaars kwaliteiten en uniciteit naar voren brengen.

einrúm verbindt twee natuurlijke werelden met twee natuurlijke draden en creëert tegelijkertijd ruimte voor creatie.

Klik hier voor patroon ideeën 

© 2017 - 2024 Wol Verhalen | sitemap | rss