Waar verf je mee?

 

Ik verf met Acid dyes (Zuur Verf)

Dit zijn kleurstoffen die warmte en een zuur nodig zijn om te hechten aan vezels op eiwitbasis. Als zuur gebruik ik Citroenzuur, dit is een zuur dat in de natuur voorkomt en ook veel in voedingsmiddelen wordt gebruikt. Als je je project wast zie je soms wat kleur in het water maar dat betekent niet meteen dat het aan je lichtere garens hecht. Om te hechten is de kleurstof warmte nodig daarom raad ik wassen in koud water, met een klein beetje wolwasmiddel, aan als de veiligste optie. Wil je lichte en donkere kleuren combineren in 1 project, maak dan altijd een proeflapje en was dit om te kijken of de kleuren niet in elkaar overlopen. Het hoort bij handgeverfde garens dat ze wat kleur afgeven tijdens het wassen. Je hoeft niet bang te zijn dat dit ten koste gaat van de kleur. Vaak zijn het wat verfresten die zijn achtergebleven in de wol.

 

 

Waarom ziet mijn streng er niet uit zoals in de webshop?

Iedere streng is een uniek product, ik  zet niet iedere streng op de foto. De verdeling van de kleur kan daarom afwijken van de streng die je hebt gezien in de webshop. Ik plaats alleen foto’s die de kleur natuurgetrouw weergeven. Je moet er wel rekening mee houden dat andere beeldschermen de kleuren soms anders weergeven. Hier kan ik helaas niets aan doen.

 

Pre Orders

Bestellingen waar een Pre Order bij zit worden als 1 geheel verzonden. Wil je de andere artikelen eerder ontvangen dan kun je beter 2 aparte bestelling plaatsen.

 

Ik ben iets vergeten te bestellen

Wil je nog iets toevoegen aan je bestelling nadat je hem hebt afgerond en betaald? Dat kan!  Als je nog geen verzendbevestiging hebt ontvangen kun je een bestelling bij plaatsen zonder dat er extra verzendkosten worden berekend. Vink dan tijdens het betaalproces aan: 'afhalen bij winkelier' De verzendkosten komen dan te vervallen en ik voeg het bij je eerdere bestelling.

 

Denk je aan het milieu?

 

Wol en garen

Ik vind dierenwelzijn erg belangrijk! Ik ben dan ook 100% tegen Mulesing en gebruik alleen wol en garen van leveranciers die mij kunnen garanderen dat hun wol  Mulesing vrij is. De Merino wol van Wol Verhalen komt uit Zuid-Amerika of Europa.

Het verfproces

Ik gebruik niet-giftige kleurstoffen. Ik spoel geen verfresten door de afvoer. Mijn verf methode zorgt ervoor dat alle verf opgenomen wordt door de wol en er geen verf verspild wordt. Dit neemt iets meer tijd in beslag maar dat vind ik geen probleem. Ik gebruik citroenzuur van voedingskwaliteit als hechtingsmiddel. Citroenzuur komt van nature voor in voeding en water en is biologisch afbreekbaar. 

Verpakken 

Ik streef ernaar om zoveel mogelijk verpakkingsmateriaal te hergebruiken en gebruik bij voorkeur verpakkingen die gemaakt zijn van gerecycled materiaal. In de gevallen dat dit niet mogelijk is gebruik  ik materiaal dat recyclebaar is. Ik  doe mijn best om het gebruik van plastic te voorkomen. Ik verkoop wel produkten die gemaakt zijn van hergebruikt plastic. Van gerecyclede Petflessen bijvoorbeeld.

Kan ik bij je langskomen?

Jazeker! Aan de Zuidlaarderweg 2 in Tynaarlo (Drenthe) vind je mijn winkel met Atelier. De winkel is 4 dagen in de week geopend. 

 

Wie ben jij?

Ik ben Catharina Zantingh, Wol Verhalen is mijn onafhankelijke winkel met verfatelier.  Wol, kleur en groen hebben altijd al een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Het voelt dan ook als een voorrecht om daar nu met Wol Verhalen een hoofdrol aan te kunnen geven.

 

Bij vragen kun je altijd contact met mij opnemen!

 

© 2017 - 2024 Wol Verhalen | sitemap | rss