Waar verf je mee?

Ik verf met zuur verf en met Natuurlijke materialen.

Zuur Verf ( Acid dyes)

Dit zijn kleurstoffen die warmte en een zuur nodig zijn om te hechten aan vezels op eiwitbasis. Als zuur gebruiken wij Citroenzuur, dit is een zuur dat in de natuur voorkomt en ook veel in voedingsmiddelen wordt gebruikt. Als je je werkstuk wast zie je soms wat kleur in het water maar dat betekent niet meteen dat het aan je lichtere garens hecht. Om te hechten is de kleurstof warmte nodig daarom raden wij wassen in koud water, met een klein beetje wolwasmiddel, aan als de veiligste optie.

Natuurlijke materialen

Dit zijn hoofdzakelijke plantaardige materialen waaruit ik de kleurstoffen winnen. Alle delen van planten kunnen gebruikt worden als verfmetariaal. Om roze en paarse kleuren te verkrijgen gebruik ik Gedroogde Cochenille luis. Bij iedere streng garen wordt vermeld met welk materiaal het geverfd is. Ik gebruik alleen die natuurlijke materialen waarvan bewezen is dat ze goed kleurvast zijn.

 

Waarom ziet mijn streng er niet uit zoals in de webshop?

Iedere streng is een uniek product, wij zetten niet iedere streng op de foto. De verdeling van de kleur kan daarom afwijken van de streng die je hebt gezien in de webshop. Ik plaats alleen foto’s die de kleur natuurgetrouw weergeven. Je moet er wel rekening mee houden dat, met name oudere, monitoren de kleuren soms anders weergeven. Hier kan ik helaas niets aan doen.

 

Denk je aan het milieu?

 

Wol en garen

Ik vind dierenwelzijn erg belangrijk! Ik ben dan ook 100% tegen Mulesing en gebruik alleen wol en garen van leveranciers die mij kunnen garanderen dat hun wol  Mulesing vrij is. De Merino wol van Wol Verhalen komt uit Zuid-Amerika of Europa.

Het verfproces

Ik gebruik niet-giftige kleurstoffen. Ik spoel geen verfresten door de afvoer. Mijn verf methode zorgt ervoor dat alle verf opgenomen wordt door de wol en er geen verf verspild wordt. Dit neemt iets meer tijd in beslag maar dat vind ik geen probleem. Ik gebruik citroenzuur van voedingskwaliteit als hechtingsmiddel. Citroenzuur komt van nature voor in voeding en water en is biologisch afbreekbaar. 

Verpakken 

Ik streef ernaar om zoveel mogelijk verpakkingsmateriaal te hergebruiken en gebruik bij voorkeur verpakkingen die gemaakt zijn van gerecycled materiaal. In de gevallen dat dit niet mogelijk is gebruik  ik materiaal dat recyclebaar is. Ik  doe mijn best om het gebruik van plastic te voorkomen. Ik verkoop wel produkten die gemaakt zijn van hergebruikt plastic. Van gerecyclede Petflessen bijvoorbeeld.

Kan ik bij je langskomen?

Jazeker! Aan de Zuidlaarderweg 2 in Tynaarlo (Drenthe) vind je mijn winkel met Atelier. Ook sta ik op de Breidagen in Groningen, Amsterdam en Zwolle.

 

Wie ben jij?

Ik ben Catharina Zantingh, Wol Verhalen is mijn onafhankelijke winkel met verfatelier.  Wol, kleur en groen hebben altijd al een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Het voelt dan ook als een voorrecht om daar nu met Wol Verhalen een hoofdrol aan te kunnen geven.

 

Bij vragen kun je altijd contact met mij opnemen!

 

© 2017 - 2020 Wol Verhalen | sitemap | rss