TYND LAMAULD

KWALITEIT - NATUURLIJKE MATERIALEN - MILIEU - DUURZAAMHEID - DIERENWELZIJN

TYND LAMAULD, is een zacht, rustiek en 1-draads garen dat bestaat uit 50% Lama wool en 50% Peruvian Highland wool.
De looplengte is 220 m / 50 g, aanbevolen gauge is 28 st x 40 p en de aanbevolen naalddikte is 2,5 - 3 mm.

TYND LAMAULD is van dezelfde kwaliteit als LAMAULD ½. Twee draden TYND LAMAULD kunnen worden gebruikt als een alternatief voor en met LAMAULD ½.

Lama-wolvezels zijn een exclusief natuurlijk product, lanoline-vrij, licht en sterk. De holle structuur van de vezels geeft een uitzonderlijk goede isolatiecapaciteit, waardoor lama-wol aanzienlijk warmer is dan gewone schapenwol. De rustieke uitstraling van het garen, het hoge isolatievermogen en de sterkte maken TYND LAMAULD bijzonder geschikt voor klassieke Scandinavische knitwear, sjaals, babydekens en andere kleding die licht, sterk en warm moet zijn.

TYND LAMAULD wordt 1 draads gesponnen en klapt volledig uit wanneer het wordt gebreid en gespoeld.  Lama-wol heeft van nature variërende vezellengtes, waardoor overtollige vezels in het werkproces ontstaan. De meeste van deze vezels worden bij de eerste wasbeurten uitgespoeld. OPMERKING: Dunne Lama-wol, vanwege de dikte en het 1-draads spinnen, neigt naar rotatie in het mesh-beeld wanneer u in tricotsteek breit met één draad alleen.

TYND LAMAULD van CaMaRose wordt geproduceerd in Peru, rekening houdend met zowel milieu, dierenwelzijn, lokale boeren en werknemers. De fabrikant is oeko-tex gecertificeerd op al zijn wolproducten en gebruikt zonne-energie in de productie. Hoge kwaliteitseisen en aandacht voor het milieu, dieren en mensen in productie vormen de basis voor de spin-samenwerking met CaMaRose sinds 2010.

Ik wens je veel plezier met TYND LAMAULD, een CaMaRose-garen dat met zorg voor je is gemaakt.

Trine Bertelsen
 

Sorteer op
per pagina
 • Tynd Lamauld Sort
  Tynd Lamauld Sort

  50% Lama wol & 50% Peruaanse Hooglandwol.

  1 bol bevat 50 gram garen, 220 meter.

  Aanbevolen Naalddikte is 2,5 - 3mm.

  2 draden Tynd Lamauld zijn vergelijkbaar met 1 draad Lamauld.

  Dit garen komt volledig tot bloei nadat het…

  € 5,55
Sorteer op
per pagina
© 2017 - 2021 Wol Verhalen | sitemap | rss